POVIJEST TVRTKE

1964 godine osnovano je poduzeće IRIS kao rezultat spajanja dvaju maloprodajnih firmi. Lanac od 42 prodavaonice koji se bavio kozmetikom, igračkama, odjećom i kožnom galanterijom nalazilo se u državnom vlasništvu.

1992. godine IRIS postaje dioničko društvo koje se koncentrira na prodaju kozmetike i mirisa, te privlači brandove poput Chanel, Lancaster, Armani, Dior, Givenchy, Davidoff i dr.
Kao tadašnji vodeći lanac parfumerija u Hrvatskoj, Iris otvara preko 40 prodavaonica na više od 3200 četvornih metara. U 1996 godini posao se širi i na modnu djelatnost, te započinje era modne prevlasti u franšizerstvu najpoznatijih brandova poput Accessorize, Alda, Manga,Wolforda, Marelle. Tadašnji Iris među prvima pokreće i program nagrađivanja kupaca pod nazivom Iris Beauty& Fashion Club koji među ljubiteljima mode i kozmetike bilježi odlične rezultate.

2008. godine spajanjem Iris d.d. i Douglas Holdinga dolazi do razdvajanja Iris Mode d.o.o. koja postaje samostalna tvrtka s preko 75 prodavaonica, te jedna od profitabilnijih kompanija u području zastupništva nad modnim nebom.

U 2013. godini dolazi do promjena u strukturi Iris Mode d.o.o te ona mijenja ime u Laura Filia i spaja se s distribucijom kozmetike.

Od 01.01 2016 pod nazivom Iris fashion d.o.o. današnje poslovanje temeljimo na prenesenom iskustvu Iris Mode i Laura Kozmetike.